Ми пропонуємо український Пророщувач зерна й насіння Green Vitamin – для здоров'я кожної родини

17 Січень 2016

Коментарі:

0
 Січень 17, 2016
 0
Проращивание бобовых, мунг/маш

Маш родом з Індії. Це бобова культура, яка є родичем квасолі. Маш має округлу форму, невеликий розмір і характерний зелений колір, відтінки якого можуть незначно змінюватися в залежності від сорту маша. Маш ще називають бобами мунг. Мунг – це назва маша на хінді. Маш є одним з основних продуктів в кухні країн азіатського регіону, Японії, Китаю і Кореї. У цих країнах маш має таку ж цінність, яку в Україні має хліб. У західних країнах маш не такий популярний і використовується, в основному, для приготування вегетаріанських і сироїдних страв. У вегетаріанському середовищі є величезна кількість рецептів, у яких маш використовується у найрізноманітніших видах. Для людей, які стежать за своїм здоров’ям і харчуванням, маш є звичною частиною раціону.

Маш (боби мунг, квасоля золотиста) по праву вважаються рекордсменами по пророщуванню, їх дуже просто проростити навіть тим, хто ніколи не займався пророщуванням.

Інструкція з пророщування:

  1. 3-4 столових ложки бобів мунг / маша перебрати, промити, замочити в Пророщувачі на 6-8 годин, боби повинні бути повністю покриті водою.
  2. Промити чистою водою кілька разів, потрусити (щоб наситити боби повітрям), залишити у вологому стані на 1-3 дні.
  3. Промивати й струшувати кожні 6-8 годин до появи проростків потрібної довжини.
  4. Вжити в їжу або помістити в холодильник у Пророщувачі або у скляному посуді з доступом повітря (але не більше, ніж на дві доби).

Повний склад маша на 100г:

Вітаміни: B1 – 0.05мг, B2 – 0.1мг, B4 – 9.9мг, B5 – 0.24мг, B6 – 0.05мг, B9 – 29мкг, C – 11.4мг, E – 0.07мг, K – 22.7мкг, PP – 4,0836мг.

Мікроелементи: залізо – 0.65мг, марганець – 0.14мг, мідь – 0.12мг, селен – 0.6мкг, цинк – 0.47мг.

Макроелементи: кальцій – 192мг, магній – 174мг, натрій – 40 мг, калій – 1000 мг, фосфор – 358мг.

Харчова цінність: білки – 23,5г, жири – 2г, вуглеводи – 46г, харчові волокна – 11,1г, вода – 14г, моно- і дисахариди – 3,6г, крохмаль – 42,4г, зола – 3,5г.

Калорійність маша становить 300 ккал.



Корисні властивості маша (бобів мунг):

Маш є продуктом з негативною калорійністю. Тому він буде ідеальним компонентом для всіляких дієт, метою яких є схуднення. Худнути за допомогою маша дуже легко. Мунг є дуже ситним продуктом, і відчуття насичення зберігається на довгий час.

Маш, завдяки вмісту в ньому харчових волокон, прекрасно чистить кишечник, що покращує його мікрофлору і підвищує здатність стінок всмоктувати корисні речовини, що надходять з їжі. Це призводить до того, що їжа буде засвоюватися більш повно і, отже, її буде потрібно менше. Цей процес призводить до зниження споживання їжі, і, як наслідок, до нормалізації ваги.

Маш містить високий рівень білка, причому ККД його засвоєння організмом в рази перевершує ККД засвоєння білка, що міститься в продуктах тваринного походження. Завдяки цій властивості маш є прекрасним замінником м’яса.

Маш є природним антиоксидантом, і добре впливає на стан шкіри, волосся і нігтів, запускаючи процес регенерації і омолодження. Володіє антисептичними властивостями, що допомагає тілу справлятися з різними захворюваннями, викликаних мікробами і вірусами. Вживання проростків маша допомагає не захворіти в період інфекційних спалахів (грип, ГРВІ та ін.). Знижує рівень “поганого” холестерину в крові.

Маш є потужним засобом для детоксикації організму, має позитивний ефект при отруєннях. При регулярному вживанні в їжу очищає тіло, виводячи шлаки, токсини і солі важких металів.

Маш – продукт з низьким глікемічним індексом, він гармонізує рівень цукру в крові, що робить його незамінним продуктом, який повинен бути в раціоні харчування у людей, які страждають на цукровий діабет.

Маш підвищує витривалість фізичного тіла, збільшуючи м’язову силу. Ця його властивість є незамінною для людей, що займаються різними видами спорту.

Маш нормалізує і підтримує гормональний фон у жінки в період менопаузи. Мунг є прекрасним продуктом для харчування в період вагітності. Корисні речовини, що містяться в маші, гарно впливають на формування плоду, істотно підвищуючи імунітет майбутньої дитини.



Протипоказання до вживання маша (бобів мунг):

Маш не слід вживати людям, які мають недостатню перистальтику кишечника.

Внаслідок того, що в маші міститься у великому обсязі клітковина, при надмірному вживанні він може викликати метеоризм і утруднене й хворобливе травлення (диспепсію). На це слід звернути увагу людям, які мають проблеми зі шлунком (гострі форми гастриту і виразки шлунка).

Маш також не слід вживати людям, які мають до нього індивідуальну нестерпність.

Comments are closed.