Ми пропонуємо український Пророщувач зерна й насіння Green Vitamin – для здоров'я кожної родини

8 Грудень 2015

Коментарі:

Off
 Грудень 8, 2015
 Off
Проростки ржи

Жито є близькою родичкою пшениці, проте набагато корисніше останньої. В її білку міститься значно більша кількість найцінніших для організму амінокислот, а в зерні набагато менше клейковини. Житнє борошно має в п’ять разів більше фруктози, ніж пшеничне. А вироби з неї багаті геміцелюлозою і клітковиною, які покращують мікрофлору. Властивості жита підсилюють перистальтику кишечника і зміцнюють імунітет.

Пророщене насіння жита – прекрасний оздоровчий продукт.

Інструкція по пророщуванню:
  1. 3-4 столових ложки зерна жита перебрати, промити, замочити в Пророщувачі на 6-8 годин (наприклад, на ніч), зерно повинно бути повністю покрите водою.
  2. Вранці промити чистою водою декілька разів, потрусити (щоб наситити зерно повітрям), залишити у вологому стані на 1-2 дні.
  3. Промивати та струшувати кожні 8-10 годин до появи проростків потрібної довжини.
  4. Вживати в їжу або помістити в холодильник у скляному посуді з доступом повітря (але не більше, ніж на дві доби).

Зерно містить білки (13%), жири (2%), вуглеводи (69%) і клітковину. В ньому багато калію (425 мг / 100 г), кальцію (58 мг / 100 г), фосфору (292 мг / 100 г), магнію (120 мг / 100 г), марганцю (2,7 мг / 100 г), заліза (4,2 мг / 100 г), цинку (2,5 мг / 100 г), є також фтор, кремній, сірка, ванадій, хром, мідь, селен, молібден.

Містить більше вітаміну Е, ніж зерно пшениці (10 мг / 100 г), а також вітаміни В1 (0,45 мг / 100 г), В2 (0,26 мг / 100 г), В3 (1,3 мг / 100 г ), В5 (1,5 мг / 100 г), В6 (0,41 мг / 100 г), фолієву кислоту (0,04 мг / 100 г), вітаміни К, Р. Кількість вітаміну C збільшується при пророщуванні з 0,58 до 14,68 мг / 100г.

За своєю дією схожі з проростками пшениці: компенсують нестачу вітамінів і мінералів, стимулюють роботу кишечника, підсилюють перистальтику, нормалізують мікрофлору, мають легку послаблюючу дію, сприяють очищенню організму від шлаків. Проростки жита показані в тих же випадках, що і проростки пшениці.

Comments are closed.