Категорія:
Злаки
Спельта містить найбільшу кількість білка – від 27% до 37%. Білок клейковини, яким особливо багатий цей злак, містить 18 незамінних для організму амінокислот, які не можуть бути отримані з тваринної їжі. У спельті більш високий вміст заліза, протеїну та вітамінів групи В, ніж у звичайній пшениці.
Інструкція з пророщування:
-
3-4 столових ложки зерна спельти перебрати, промити, замочити в Пророщувачі на 6-8 годин (наприклад, на ніч), зерно повинно бути повністю покрите водою.
-
Вранці промити чистою водою декілька разів, потрусити (щоб наситити зерно повітрям), залишити у вологому стані на 1-2 дні.
-
Промивати та струшувати кожні 8-10 годин до появи проростків потрібної довжини.
-
Вживати в їжу або помістити в холодильник у Пророщувачі або скляному посуді з доступом повітря (але не більше, ніж на дві доби).
Коментарі:
Off