Ми пропонуємо український Пророщувач зерна й насіння Green Vitamin – для здоров'я кожної родини

7 Грудень 2015
 Грудень 7, 2015
Проростки пшеницы
У пророщеної пшениці – найбільш яскраво виражені цілющі властивості. Це універсальна їжа й ефективні ліки. Пророщена пшениця містить весь набір вітамінів і мікроелементів. Лікувальні властивості проростків пшениці проявляються не відразу, а в результаті систематичного й тривалого вживання. Через два тижні харчування проростками, а іноді й раніше, спостерігається помітне поліпшення самопочуття, що свідчить про підвищення енергетики організму. Фундаментальні зміни настають через більш тривалі проміжки часу, іноді через півроку, рік. Пророщені зерна пшениці – це справжній порятунок для ослабленого організму, що страждає на авітаміноз.

Інструкція з пророщування:

  1. 3-4 столових ложки зерна пшениці перебрати, промити, замочити в Пророщувачі на 6-8 годин (наприклад, на ніч), зерно повинно бути повністю покрите водою.
  2. Вранці промити чистою водою декілька разів, потрусити (щоб наситити зерно повітрям), залишити у вологому стані на 1-2 дні.
  3. Промивати та струшувати кожні 8-10 годин до появи проростків потрібної довжини.
  4. Вжити в їжу або помістити в холодильник у Пророщувачі або у скляному посуді з доступом повітря (але не більше, ніж на дві доби).

Зерно пшениці – це чудове джерело вітамінів і корисних речовин. У ньому містяться кальцій, калій, хром, мідь, кремній, селен, цинк, залізо, йод, вітаміни B5, Е, С, D, Р, фолієва кислота. Але чому ж так корисно вживати в їжу саме пророслі зерна пшениці? Вся справа в тому, що в момент проростання вміст всіх цих елементів в зерні помітно зростає. Це відбувається тому, що в момент активного росту зерно пшениці синтезує запасні поживні речовини, і вони переходять в більш активну форму. Причому не просто збільшується вміст кожного елемента, а зростає синергетичний ефект, який виражається у взаємодії корисних речовин, їх вплив однієї на іншу. Якщо у звичайному зерні пшениці міститься 20% білка, 2,2% жирів і 64% вуглеводів, то в пророщених зернах пшениці білків уже 26%, жирів 10%, а вуглеводів 34%. Вміст клітковини зростає з 10% до 17%. Оскільки в процесі росту в зерні руйнуються речовини, що заважають доброму засвоєнню всіх поживних речовин в людському організмі, зерно найбільш корисне саме в цій формі.

Корисний вплив пророслих зерен пшениці виражається в нормалізації обміну речовин, а також очищенні організму. І в результаті поліпшується загальне самопочуття людей, які страждають на алергію. Підвищується витривалість організму. За рахунок великого вмісту в зерні пшениці клітковини нормалізується мікрофлора шлунково-кишкового тракту. Завдяки високому вмісту вітамінів та інших корисних речовин відбувається: підвищення гостроти зору, зміцнення волосся, нігтів, зубів і поліпшення стану шкіри, нормалізація серцевої діяльності. Регулярне вживання пророщеного зерна пшениці сприяє зниженню тиску, підвищення гемоглобіну крові. А в поєднанні з помірними фізичними навантаженнями і правильним харчуванням воно сприяє позбавленню від зайвої ваги.

Для того, щоб корисна дія пророслого зерна пшениці не змусила себе довго чекати, намагайтеся щодня вживати в їжу близько половини склянки. Його можна їсти в чистому вигляді, а можна додати в салати, каші чи інші страви. Головне – врахувати, що пророщене зерно пшениці краще не піддавати термічній обробці, щоб воно не втратило своїх корисних властивостей. Найкорисніше вживати пророщене зерно пшениці вранці. Курс його вживання не має обмежень за часом, так що воно з успіхом може замінити звичайні ранкові каші.

Comments are closed.