Ми пропонуємо український Пророщувач зерна й насіння Green Vitamin – для здоров'я кожної родини

Відмінності від інших

Огляд існуючих моделей пророщувачів


Пророщування зерна на тарілці

Найпершим і найбільш широко використовуваним способом пророщування є комбінація ситечка, мисочок, тарілочок і марлі (або іншої тканини). Цей спосіб вимагає великих витрат часу і сил (потрібно прати тканину, стежити, щоб вона не пересихала, кожен раз перекладати зерно з пласкої тарілочки в миску або сито, щоб промити його і так далі). Цей спосіб має ще один суттєвий недолік – проростаючі корінці насіння проникають крізь марлю і таким чином прагнуть зміцнитися в ній, як в грунті. Чим довше проростає насіння, тим міцніше корінці закріплюються і тим складніше їх відокремити. Залишається лише відшкрібати їх ложкою, а це ламає ніжні проростки під час промивання і вони не зможуть продовжувати рости. Крім того, цей спосіб загалом виглядає на кухні не зовсім естетично і компактно. Також варто відзначити, що цей спосіб підходить для прокльовування зерна, але не підходить для пророщування його до листочків.


Пророщувач для зерна і насінняЩе один варіант – пророщування в нахиленій під певним кутом скляній банці з кришкою з отворами. Цей варіант по-своєму привабливий, його легко мити, через скло Ви можете побачити наскільки проросло зерно і визначити готовність до вживання в їжу. Недоліком є те, що скляна ємність може розбитися. Зерно найкраще прокльовується в темряві, тому в денний час доведеться накривати баночку тканиною, що не сприяє естетичному вигляду Вашої кухні. Крім того, такий тип пророщувача абсолютно не пристосований для транспортування – кришка з отворами протікає, скло важке і крихке. Слід відмітити, що якість проростків при використанні скляної банки не завжди є найкращою у зв’язку з тим, що вода застоюється в певному місці банки, а це часто тягне за собою утворення слизу і появу цвілі.


Пророщувач для зерна і насіння

Наступна модель пророщувача – конструкція з пластикових піддонів з отворами. Така модель приваблює перш за все значною кількістю проростків, які можна мати одночасно. Для великої сім’ї – це безперечна перевага. Але якщо проростки не є Вашим єдиним продуктом харчування, Вам, скоріше за все, не потрібно мати таку кількість пророщенного зерна одночасно. Особливість проростків у тому, що вони не можуть зберігатися тривалий час, саме свіжі паростки мають найбільшу цінність. Крім того, ця модель пророщувача потребує використання додаткового посуду для попереднього замочування зерна. Також прозорий пластик не забезпечує дотримання природніх умов пробудження зерна під землею – для цього потрібна темрява. А відсутність отворів в кришці пророщувача ускладнює повітрообмін і може сприяти утворенню неприємного запаху. Особливістю моделі є також те, що в ній не передбачене регулярне промивання зерна, що проростає. Зволоження зерна відбувається шляхом наливання води в верхній піддон, а через отвори вода поступово просочується в нижні піддони. Таким чином до нижнього шару проростків доходить вода, яка містить слиз, вуглекислий газ та інші метаболічні відходи, які утворюються в процессі проростання зерна. Їх необхідно регулярно змивати чистою питною водою і це є важливою умовою отримання проростків високої якості. Без промивання можлива поява цвілі і неприємного запаху, що зробить пророщене зерно швидше шкідливим, ніж корисним для організму.


Пророщувач для зерна і насіння

Наступна модель – глиняна тарілка з металевим ситом. Має естетичний вигляд, вироблена з природніх матеріалів. Перевагою моделі є гарний дренаж, який не дає закисати зерну під час проростання. Конструкція забезпечує легке промивання зерна. Цю саму тарілку можна використовувати для попереднього замочування зерна. Але така конструкція має один суттєвий недолік – відсутність верхньої кришки, яка захистить зерно від обвітрювання та пересихання, а також забезпечить проростання зерна в темряві. Молоді проростки настільки ніжні, що можуть підсохнути навіть за кілька годин перебування на відкритому повітрі. Тобто для використання цієї конструкції пророщувача потрібно або постійно зволожувати зерно (що вимагає витрат часу і зусиль), або накривати його вологою тканиною (що є не зовсім гігієнічно й естетично).


Пророщувач для зерна і насінняРізновид глиняної моделі – кількаповерхові конструкції пророщувачів. Вони зроблені з екологічно чистих матеріалів, забезпечують прокльовування в темряві (що максимально наближує процесс проростання до природних умов), мають естетичний вигляд. Але повторюють недоліки попередніх моделей – кришка без отворів не дає повітрю вільно циркулювати, що може призвести до появи неприємного запаху та цвілі; для попереднього замочування зерна потрібно використовати окремий посуд – три додаткові ємності кожен раз; неглазурована глина є пористим матеріалом, який всмоктує запахи і все, що потрапляє на її поверхню (включаючи засіб для миття посуду, бактерії, що розмножуються у разі виникнення цвілі, та продукти метаболізму проростаючого зерна). Тому така конструкція є не зовсім гігієнічною та зручною у використанні. Крім того, глиняний посуд легко б’ється, і він не пристосований для транспортування.


Sprouter auto

І останній вид – різноманітні електричні пророщувачі. Вони цікаві тим, що самі зволожують зерно і мають, як правило, великий корисний об’єм. Але це одночасно є й недоліком: якщо кухня маленька, якщо пророщується зерно для однієї людини або якщо є необхідність взяти пророщувач з собою. Такі прилади функціонують на основі рециркуляції води в системі. Для цього передбачений піддон, розташований в нижній частині конструкції. Вода подається за допомогою насоса і лійок. Цей вид пристроїв працює дуже шумно, що обумовлено механікою конструкції. Пророщувач такого розміру незручно перевозити з собою, він не буде працювати без електроенергії, і одне з найбільш суттєвих зауважень – зерно зрошується водою, яка потім знову повертається в ємність для води. Таким чином, вода з кожним разом містить все більше і більше слизу і продуктів бродіння, змитих з поверхні зерна. Тому існує ймовірність закисання й неприємного запаху.


Пророщувач для зерна і насіння Грін Вітамін

Ми постаралися врахувати всі ці особливості при розробці конструкції Пророщувача Green Vitamin. Це пристосування для пророщування зерна, насіння, горіхів і бобів не займає багато місця на кухні; його легко перевозити навіть з зерном і водою всередині; пророщувач легко миється, в тому числі в посудомийній машині; зроблений з безпечного сертифікованого харчового пластику; придатний і для прокльовування зерна (в темряві), і для пророщування зерен до листочків (в прозорому стакані); ергономічний і гарно вписується в дизайн будь-якої кухні; не крихкий в розумних межах, простий і тому конструктивно надійний; вимагає мінімального докладання зусиль для отримання проростків; завдяки стакану з отворами в дні зерно можна промивати прямо в Пророщувачі; завдяки системі вентиляції, дозволяє отримати проростки відмінної якості; слугує ємністю для зберігання пророщеного зерна в холодильнику.

Ми впевнені, що Ви отримаєте задоволення від використання Пророщувача на Вашій кухні, на робочому місці і навіть на природі!

Цей прилад допоможе Вам отримати проростки зерен, насіння та бобових