Процес пророщування з мінімальними зусиллями виглядає так:
1. Насипати у внутрішній стакан Пророщувача зерно і кілька разів ретельно промити його чистою холодною водою.
2. Поставити внутрішній стакан Пророщувача у зовнішній і залити водою хорошої якості на 2-3 см вище рівня зерна.
3. Викинути все, що спливе на поверхню, накрити кришкою з отворами.
4. Коли зерно достатньо набубнявіє, дістати внутрішній стакан Пророщувача, знову промити під проточною водою, струсити, щоб зерно не лежало занадто щільно.
5. Знову накрити кришкою з отворами і дочекатися проростків, не забуваючи промивати/зволожувати кожні 8 годин.
Коротка підказка: (що пророщуємо, скільки замочувати, скільки пророщувати)
Гречка – замочуємо на 2-4 години, пророщуємо 8-12 годин
Інші зернові – замочуємо на 8-12 годин, пророщуємо 12-24 годин
Боби, горіхи – замочуємо на 10-12 годин, пророщуємо 24-36 годин
Наприклад: Увечері після роботи замочити гречку, перед сном промити і залишити до ранку проростати. Вранці з’їсти на сніданок або взяти з собою на роботу (для цього є кришка без отворів). Або вранці замочити пшеницю, залишити її на цілий день. Повернутися з роботи, промити, залишити на ніч рости. Вранці з’їсти або взяти з собою на роботу, а в Пророщувач насипати нову порцію.