Регулярно харчуватися проростками корисно для Вашого здоров’я. Це лужні, цільні, чисті і натуральні продукти. Лужні продукти впливають на кислотність і рН рідин організму, в тому числі сечі й крові та відіграють ключову роль у захисті нашого організму від різного роду захворювань. Вони відомі як супер продукти, і харчова цінність проростків дозволяє нам зменшити ймовірність появи хвороб, пов’язаних зі способом життя, якщо ми їмо їх на регулярній основі.
Цінність пророщеного насіння особливо зростає у весняно-зимовий період, коли гостро відчувається потреба в живих вітамінах, які ми отримуємо зі свіжих овочів і фруктів.
Якщо ви новачок у пророщуванні, найпростіший спосіб включити їх до свого раціону – додати їх в салати. Ви також можете спробувати додати сирі паростки в зелені коктейлі і свіжі соки. Зелені проростки також будуть хорошим гарніром до запеченого лосося або м’яса. Якщо Ви додаєте їх в супи, зробіть це за кілька хвилин до закінчення варіння.
Декілька простих ідей щодо використання проростків:
- Додавати до овочевих салатів
- Готувати з ними зелені коктейлі та смузі, змішувати з овочевими соками
- Використовувати сирі пророщені бобові замість варених горошку, квасолі, сочевиці в рецептах салатів з бобовими
- Додавати до бутербродів або рулетів замість салату й звичної зелені
- При приготуванні паст для бутербродів (наприклад, на основі м’яких сирів)
- Обсмажити з нарізаними овочами, часником і травами, щоб поїсти з рисом
- Використовувати у випічці, як горіхи і насіння
- Посипати готові супи, запечені і тушковані блюда, омлети і яєчні
- Готувати на пару і подавати з маслом
Найкраще вживати пророщене зерно в сирому вигляді, але не всім людям це підходить. Для деяких людей (літніх, дітей тощо) це може створювати дискомфорт у шлунку. В цьому випадку можна підсушити пророщене зерно і потім змолоти на кавомолці. Зерна грубого помелу підходять для приготування каш, супів; дрібніший помел використовується в якості борошна для випічки хлібців, оладок, печива. Одну чайну ложку борошна можна додати в кисломолочний продукт (ряжанку, кефір, закваску) і залишити набухати на деякий час. Так ми зробимо зерно не таким грубим для чутливого шлунка і в той же час збережемо всі цінні властивості проростків.
Щоб переконатися, що Ваш організм добре сприймає сире пророщене зерно, починайте їсти його з однієї чайної ложки і поступово збільшуйте порцію до тієї кількості, яка дозволяє Вам насититися. Дуже корисно їсти пророщені зерна щоранку. Поліпшується стан волосся, шкіри, нігтів. Пророщене зерно працює як біологічно активна добавка.
Коментарі:
0